Tailandski Boks: Nena Mikulć

“Opasna” profesorica likovnog

Nevenka (Nena) Mikulić, rođena je u Karlovcu 17.9.1979 godine. Kako sama kaže, još kao dijete  je tražila jurnjavu i akciju umjesto igranja s lutkicama. Nikada nije ozbiljno razmišljala o profesionalnom sportu, ali je probala svašta: od plesa do lopte i zračnice. Nakon završene Gimnazije upisala je Učiteljsku akademiju u Zagrebu i u to vrijeme trenirala – plivanje. Apsolventska godina na fakultetu vratila ju je u Karlovac gdje je, uz učenje i slabo kretanje, nakupila višak kilograma. Na nagovor prijateljice otišla je u karlovački gym kako bi se dovela u formu.

O tom periodu priča: “Frendica je predložila tajlandski boks. Nisam ni znala da taj sport postoji u mome gradu, ali mi se ideja jako svidjela budući sam tada redovito i strastveno pratila prijenose K1 turnira iz Japana i Mirka Filipovića, a tadašnji idol bio mi je Ernesto Hoost. Bila sam oduševljena kada sam prvi put ušla u dvoranu kluba Pit119 i vidjela ring! Dvorana sva u drvetu, boksačke vreće uokolo, ring…kao u filmu. Od tada sam bila redovita na treninzima. Nakon nekog vremena lagano su se uočili i neki rezultati rada na tijelu, a još je bolji bio osjećaj. Jedan vikend nas nekolicinu trener Reny Cappucci odveo je gledati jedno natjecanje u tajlandskom boksu. Kada sam vidjela borce da ulaze u ring osjetila sam veliku navalu adrenalina i uzbuđenja i pomislila kako bih i ja to voljela probati. Trener je pristao i upustili smo se u pustolovinu. Od tada je proletjelo deset godina.”

Nakon svega nekoliko borbi prešla je s amaterskog nivoa na profesionalne mečeve. U deset godina svakodnevnog treniranja, rada i predanosti tajlandskom boksu rezultati i uspjesi neprestano su dolazili. Dva puta je osvojila zlato na Državnom prvenstvu u tajlandskom boksu, jednom je proglašena za najbolju seniorku Prvenstva u tajlandskom boksu, od grada Karlovca je nominirana za vrhunske rezultate u sportu, osvojila je broncu na europskom prvenstvu u tajlandskom boksu u Latviji, pojas i titulu Muay Thai Champion SMTL -54 kg te pojas i titulu profesionalne europske Muay Thai prvakinje -53,5 kg. Tri je puta bila na Tajlandu i okusila njihove ringove, za što kaže da je poseban doživljaj. Najdraža pobjeda joj je ona na turniru Queens Cup u Bangkoku, koji se održava povodom kraljičina rođendana, kada je pobijedila domaću natjecateljicu.

Nedavno je Nena dobila novu priliku za odlazak na Tajland i to u sklopu Enfusion Reality Show-a pod nazivom Victory Of The Vixen. Na natjecanju sudjeluje 18 djevojaka iz cijelog svijeta u kategoriji do 54 kg. Show prati djevojke tijekom dva tjedna. Djevojke zajedno žive, treniraju, prolaze kroz razne izazove te se na kraju u ringu bore za titulu prvakinje. Konkurencija je vrlo jaka i Nena sama priznaje da joj je ovo najveći ispit do sada. Sve djevojke su odlični borci, najbolje na svijetu u kategoriji. Veliko je uzbuđenje i izazov činjenica da prvi puta putuje sama, bez podrške svog trenera. Nena ističe da joj u sportskim obavezama puno pomaže razumijevanje i tolerancija ravnatelja i kolega i, naravno, podrška učenika.

Iako je poziv za Victory Of The Vixen stigao relativno kasno i pomalo iznenada, Nena se nada da će na natjecanje otići spremna. Ističe kako joj u kratkom vremenskom periodu priprema jako pomaže Gonutrition ReCharge 2:1 , kombinacija brzih ugljikohidrata i izolata proteina sirutke, koji joj omogućava brži oporavak nakon iscrpljujućeg treninga, kako bi i idući dan treninge mogla odraditi punom snagom. Prije treninga Nena koristi Kinetica PreFuel za brzu energiju i bolji fokus na izvođenje treninga.

Nenu pratimo i na ovim stranicama i želimo joj puno uspjeha!