Međusobni odnos i uvjeti korištenja

Ovo web mjesto je u vlasništvu tvrtke Vital trgovina d.o.o. (u daljnjem tekstu “Vital”). Korištenjem ovog web mjesta prihvaćate ove Uvjete i odnose u potpunosti. Molimo pogledajte našu Izjavu o privatnosti koja također definira međusobne odnose na ovim web stranicama. Na koji način možete kupovati, plaćati i kako ćete primiti naručeno saznajte na stranici Kako kupovati.

Uvjeti korištenja

Web mjesto s internet adresom vital.hr i na njemu postavljene web stranice možete koristiti isključivo ukoliko pri tome ne činite ilegalne, štetne i protuzakonite radnje koje bi mogle naštetiti dostupnosti, funkcionalnosti i privatnosti ovih web stranica ili njihovih korisnika. Ove web stranice ne smiju se koristiti za postavljanje virusa, spyware-a, rootkit-ova ili drugog malicioznog software-a koji može kopirati, skladištiti, slati ili koristiti podatke na ilegalan način.

Ovo web mjesto ne smije se koristiti za slanje neodobrenih, neželjenih komercijalnih komunikacija. Web stranice ne smiju se koristiti u marketinške svrhe treće strane bez pisanog odobrenja od strane tvrtke Vital trgovina. Web stranice, fotografije i video materijale s ove web adrese možete pregledavati, preuzimati i ispisivati isključivo za privatnu upotrebu.

Vaš korisnički račun

Vital zadržava pravo da ograniči pristup pojedinim dijelovima web mjesta korisnicima bez valjanog korisničkog računa. Ukoliko zatražite i dobijete korisnički račun dužni ste ga čuvati u tajnosti. Vital zadržava diskreciono pravo da uskratiti upotrebu korisničkog računa bez prethodne obavijesti korisniku.

Korisnikov sadržaj

Pod korisnikovim sadržajem podrazumijeva se materijal koji Vi kao korisnik ostavljate na našim stranicama. Korisnikov sadržaj ne smije biti ilegalan i protuzakonit. Ne smije se ostavljati sadržaj koji na bilo koji način može oštetiti prava ili predstavljati razlog za poduzimanje pravnih koraka protiv Vitala ili treće strane. Vital zadržava pravo da editira ili ukloni sadržaj korisnika sa svojih web stranica bez obavijesti.

Postavljanjem materijala ostavljate nam mogućnost da ga neopozivo koristimo, reproduciramo, prevodimo i distribuiramo širom svijeta, bez naknade.

Cijene i način plaćanja

Sve cijene na našoj web trgovini izražene su u hrvatskim kunama i s uključenim porezom na dodanu vrijednost. Ukupni iznos narudžbe je iznos cijene proizvoda uvećane za trošak dostave proizvoda. Trošak dostave može varirati u ovisnosti od težine i odredišta pošiljke, ali je uvijek, kao posebna stavka, jasno naznačen prilikom potvrde narudžbe. Plaćanje možete izvršiti bankovnim karticama, direktnim transferom sredstava na naš račun i pouzećem. Odabir načina plaćanje vrši se prilikom naplate.

Kupovina u Web trgovini

Kupovina robe u web trgovini moguća je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, elektronskim putem. Kupac robu odabire pritiskom na dugme “U košaricu”. Po završetku kupovine na stranici “Plati” kupac potvrđuje narudžbu i odabire način plaćanja. Potvrda zaprimanja narudžbe odvija se automatski, ali ne znači nužno da će se kupovina i transakcija prihvatiti.

Dostupnost artikala

Ukoliko Vital nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle o tome će, prije financijskog terećenja kartice kupca i slanja pošiljke, obavijestiti kupca i dogovoriti nove uvijete. Kupac može prihvatiti ili otkazati isporuku preostalih ili svih naručenih artikala. Kupac će biti terećen samo za elektronski potvrđenu narudžbu i otpremljenu robu. Ukoliko nismo u mogućnosti isporučiti naručenu i unaprijed plaćenu robu putem transakcijskog računa, uplaćeni iznos kupcu vraćamo odmah, uz obavijest.

Dostava proizvoda

Kupac može odabrati prilikom ostavljanja narudžbe samostalno preuzimanje robe na adresi Albaharijeva 4, Zagreb ili dostavu kurirskom službom. Trošak dostave naznačen je na obrascu prilikom potvrde narudžbe i može varirati u odnosu na težinu kupljene robe te odredišnu destinaciju na koju se roba dostavlja. Otprema i dostava naručenih artikala kupcu vrši se ekspresnom kurirskom službom. Ukoliko su proizvodi dostupni na skladištu roba će biti otpremljena u roku od 24 sata (radnim danom) nakon primitka narudžbe. O načinu i vremenu otpreme robe kupac će biti obaviješten elektronskim putem.

Otkaz kupovine

Otkaz kupovine prije otpreme robe
Ukoliko kupac otkaže narudžbu prije no što je roba napustila naše skladište pri kupovini kreditnim karticama iste se neće teretiti. Eventualno uplaćena sredstva po računima banaka bit će vraćena na račun kupca.

Otkaz kupovine već dostavljene robe
Prema europskom zakonu o zaštiti potrošača Kupac ima pravo otkazati kupnju u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe. Kupnju treba otkazati pismenim putem uz pomoć obrasca dostupnog na stranici Kako kupovati. Vodite računa da se može otkazati samo kupnja proizvoda koji nije otvoren, oštećen ili korišten. Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod prodavatelju na adresu naznačenu na ovoj stranici. Po zaprimanju robe u naše skladište kupcu se vraća uplaćeni iznos umanjen za trošak dostave proizvoda naznačen na računu.

Ukoliko je razlog povrata neispravan proizvod, takve se reklamcije rješavaju različitom procedurom i Vaša prava time nisu umanjena.

Reklamacija i povrat

Kupac ima pravo na reklamaciju robe u roku od 30 dana nakon što je roba otpremljena sa našeg skladišta. Reklamacije se zaprimaju pismenim putem pomoću obrasca na stranici Kako kupovati ili pisanim putem na adresu Vital trgovina, Albaharijeva 4, 10000 Zagreb. Proizvod za koji se traži reklamacija kupac je o svom trošku dužan vratiti prodavatelju. U slučaju opravdane reklamacije prodavatelj je dužan u roku od 30 dana od dana primitka proizvoda na svoje skladište kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupno plaćeni iznos, uključujući i trošak dostave koji je kupac imao uslijed povrata proizvoda. Naknada troška dostave zbog povrata vrši se prema iznosu troška koji Vital trgovina naplaćuje za dostavu robe kupcu.

Ograničena odgovornost

Vital ne može biti odgovoran za eventualno kašnjenje u dostavi, štetu ili gubitak koji bi taj ili neki drugi događaj mogao prouzrokovati, a čiji se nastanak nije mogao predvidjeti ili je van granica kontrole tvrtke Vital. Time ne gubite pravo na zahtijev da roba bude isporučena i dostavljena u razumnom vremenskom roku ili da u predviđenom roku tražite povrat sredstava ukoliko robu niste primili.

Nadopune

Zadržavamo pravo promjena web stranica, Izjave o privatnosti i Uvjeta i odnosa bez prethodne obavijesti korisnicima. Revizija ovih Odnosa i uvjeta vrijedi od dana objave na našim web stranicama. Molimo Vas da redovno provjeravate navedene stranice i informirate se o eventualnim promjenama.

Informacije o tvrtki

Registracija i kontakt

Vital Trgovina d.o.o registrirana je pri trgovačkom sudu u Zagrebu, MBS br. 08022149
Porezni broj: HR13289380897
Adresa registracije: Tina Ujevića 15, Zagreb
Adresa poslovanja: Albaharijeva 4, Zagreb
Telefon: +385 1 615 46 46
Fax: +385 1 615 44 56
E-mail: info@vital.hr

Ukoliko su Vam potrebne bilo kakve dodatne informacije molimo budite slobodni kontaktirati nas putem obrasca na ovim stranicama.

Adresa za reklamacije i povrat robe:
Vital trgovina
Albaharijeva 4
10000 Zagreb
Hrvatska

Kontaktirajte nas

2 + 0 = ?